Squares - Rutor

Joining Dahlia square.

How to join the dahlia square together, and offcourse you can use this method on other squares.

English and Swedish pattern.


Joining Dahlia flower square:

First square:Start in a corner.**[1dc ch1 1dc ch3 1dc ch1 1dc] in the same chain (= the corner) [1dc ch1 1dc] in next chain, * jump over 1dc, [1dc ch1 1dc] in next dc* repeat *__* until you have 1dc left before next chain, [1dc ch1 1dc] around next chain** repeat *__* join the row with 1sl st in first dc. See picture 1.

Second square:Is joining the first square with start in one corner chain like this:

**[1dc ch1 1dc in the corner chain, ch1, 1sc around the corner chain on the first finished square, ch1, 1dc around the same chain, 1sc around the chain between the dc on the finished square, 1dc around the same chain**
[1dc around next chain, 1sc around the chain between the dc on the finished square, 1dc in the same chain]
*jump over 1dc, [dc in next dc, 1sc around the chain between the dc on the finished square, 1dc in the same dc as previous dc]* repaeat *__* until you only have 1dc left before next chain, [1dc around next chain 1sc between the dc on the finished square 1dc around the same chain] repeat **__** x1, Continue the row around, join the row with 1sl st in the first dc. See picture 2.

Third square: Crochets togheter as square 2. See picture 3.

Fourt square:4th square also crochet together in a corner with all three squares, with 1sc (pick up the yarn through all 3 corners, yarn over an pull through all loops on the hook) ch1, continues as previously described. See picture 4.


Montering utav Dahlia flower square.

Första rutan:Börja i ett hörn. **[1st 1lm 1st 3lm 1st 1lm 1st] i samma lmb (=hörnet), [1st 1lm 1st] i nästa lmb, *hoppa över 1st, [1st 1lm 1st] i nästa st* upprepa *__* tills du har 1st kvar inan nästa lmb, [1st 1lm 1st] om nästa lmb** upprepa **__** varvet runt, avsluta med 1sm i 1:a st. Se bild1.


Andra rutan: Monteras i hop med första rutan, med början i ett utav hörnen enligt följande:

**[1st 1lm 1st om samma lmb, 1lm, 1fm om lmb i hörnet på den färdiga rutan, 1lm, 1st om samma lmb, 1fm om lmb mellan st på den färdiga rutan, 1st om samma lmb]**
[1st om nästa lmb, 1fm om lmb mellan st på den färdiga rutan, 1st om samma lmb]
*Hoppa över 1st, [1st i nästa st 1fm om lmb mellan st på den färdiga rutan 1st i samma st som föregående st]* upprepa*__* tills du har 1st kvar inan nästa lmb, [1st om nästa lmb 1fm om lmb mellan st på den färdiga rutan 1st om samma lmb] upprepa **__** 1gång, virka färdigt rutan varvet ut. Se bild2.

Tredje rutan: Monteras ihop likadant som andra rutan. Se bild 3.


Fjärde rutan: 4:e rutan virkas även ihop i ett hörn med alla 3 rutorna med 1fm (hämta upp garn genom alla 3 hörnen, omslag dra igenom alla maskor på virknålen) 1lm, fortsätt enligt tidigare beskrivning se bild 4.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: