Edge - Bård

Wilde flower edge

Pattern in Swedish and English.

I mitt senaste blogg inlägg lovade jag er mönstret på udden runt mina wilde flower rutor, och nu är det äntligen daxs för det mönstret 🙂 För att vissa er med bildbeskrivning har jag virkat ihop 4st rutor, så gör jag alltid när jag ska prova mig fram till ett nytt bård mönster, går fort att virka och fort att repa upp om det inte blir som man har tänkt sig. Har du ännu inte virkar några wilde flower rutor så hittar du mönstret Här.

fullsizeoutput_591

Svenskt mönster.

lm=luftmaska.
lmb=luftmask båge.
sm=smygmaska.
fm=fastmaska.
st=stolpe.
dst=dubbel stolpe.
picot=picot.

Garn: järbo 8/4

virknål: 2,5

 

 1. Börja i en lmb inan ett hörn, 5lm, 1fm i 2:a st, **5lm , 1fm om nästa lmb (Hörnet)**, *5lm, 1fm i 2:a st, 5lm, 1fm om nästa lmb, 5lm, 1fm i 5:st, 5lm, 1fm om fm (där rutorna är ihop virkade), 5lm, 1fm i 2.a st, 5lm, 1fm om nästa lmb, 5lm, 1fm i 5:e st* upprepa *__* på sidorna och vid hörnen virkar ni **__** avsluta varvet med 2lm 1dst i första maskan. Se bild 1.
 2. 1fm om dst (=lmb), 5lm, 1fm om nästa lmb, 5lm, 1fm om nästa lmb, 8lm (detta är hörnet), 1fm om nästa lmb, fortätt att virka 5lm på sidorna 8lm i hörnen och 1fm om varje lmb, avsluta varvet med 2lm 1dst i första fm. Se bild 2.
 3. 1fm om dst (=lmb), 1lm, (6st med 1lm mellan varje st) om nästa lmb, 1lm, 1fm om nästa lmb, 1lm, (1ost med 1lm mellan varje st) om nästa lmb (=hörnet) *1lm, 1fm om nästa lmb, 1lm, (6st med 1lm mellan varje st) om nästa lmb* upprepa *__* på sidorna tills du kommer till lmb i  hörnet där du virkar 10 st med 1lm mellan varje st, avsluta varvet med 1sm i första fm. Se bild 3.
 4. sm till 2:a lm (mellan 2st), **1st om lmb, 2lm, 1st om nästa lmb, 2lm, (1st 2lm 1st) om nästa lmb, 2lm, 1st om nästa lmb, 2lm, 1st om nästa lmb,** hoppa över till nästa udd*** (hörnet) 1st om lmb mellan 1:a och 2:a st, *2lm, 1st om nästa lmb* upprepa *__* ytterligare 2ggr, 2lm, (1st 2lm 1st) om nästa lmb, (=i mittersta lmb), *2lm, 1st om nästa lmb* upprepa *__* ytterligare 3ggr***, hoppa över till nästa udd och upprepa **__** på uddarna på sidorna, och upprepa ***__*** på uddarna i hörnen, avsluta varvet med en sm i 3:e lm. Se bild 4.
 5. sm till nästa st, 1st i st, 3lm, (1dst 1picot 1dst 1picot 1dst 1picot 1dst) om 2:a lmb (mittersa lmb), 3lm, 1st i 2:a st, 1st i 3:e st, 3lm, 1st i nästa st, 3lm, 1st i nästa st, 3lm, (1dst 1picot 1dst 1picot 1dst 1picot 1dst) om 2:a lmb (mittersta lmb i hörnet), 3lm, 1st i 2:a st, 3lm, 1st i nästa st, 3lm, 1st i nästa st, 1st i 3:e st, fotsätt nu att virka resterande uddar på samma sätt, avsluta varvet med 1sm i 3:e lm. Se bild 5.

 

Finally! Here is the pattern to the edge I promised you 🙂  The pattern to my wilde flower squares can you find HERE.

Pattern in English-US terms.

ch= chain.
sl st= slip stitch.
sc= singel crochet.
dc= double crochet.
tr= triple crochet.
picot= picot.

 1. start in a chain before a corner. ch5, 1sc in second dc, **ch5, 1sc around next chain (the corner)**, *ch5, 1sc in second dc, ch5, 1sc around next chain, ch5, 1sc in 5:e dc, ch5, 1sc around sc (there the squares is joined togheter), ch5, 1sc in second dc, ch5, 1sc around next chain, ch5, 1sc in 5:e dc* repeat *__* on the sides and repeat **__** in the corners, join the row with ch 2 and 1tr in the first stitch, see pic 1.
 2. 1sc around the chain (the tr stitch), ch5, 1sc around next chain, ch5, 1sc around next chain, ch8 (this is the corner), 1sc around next chain, continue to ch5 on the sides and ch8 in the corners and 1sc around every chain, join the row with ch2 1tr in the first sc. See pic 2.
 3. 1sc around the chain (the tr stitch), ch1, (1dc ch1 1dc ch1 1dc ch1 1dc ch1 1dc ch1 1dc) around next chain, ch1, 1sc around next chain, ch1, (10 dc with 1ch between the dc) around next chain (the corner), ch1*, 1sc around next chain, ch1, (6dc with 1ch between the dc) around next chain*, repeat *__* on the sides and 10 dc with 1ch between in the corners, join the row with 1sl st in the first sc. See pic 3.
 4. sl st to the second chain between two dc, **1dc around the chain, ch2, 1dc around next chain, ch2, (1dc ch 1dc) around next chain (the middle chain) ch2, 1dc around next chain, ch2, 1dc around next chain,** jump over to next arc (the corner)***, 1dc around the chain between the first and the second dc, *ch2, 1dc around next chain* repeat *__* x2, ch2, (1dc ch2 1dc) around next chain (in the middle chain),* ch2, 1dc around next chain*, repeat *__* x3*** jump over to next arc and repeat **__** on the sides and repeat ***__*** in the corners, join the row in the first dc. See pic 4.
 5. sl st to next dc, 1dc in dc, ch3, (1tr 1picot 1tr 1picot 1tr 1picot 1tr) around the second chain, ch3, 1dc in the second dc, 1dc in the third dc, ch3, 1dc in next dc, ch3, 1dc in next dc, ch3, (1tr 1picot 1tr 1picot 1tr 1picot 1tr) around the second chain, ch3, 1dc in the second dc, ch3, 1dc in next dc, ch3, 1dc in next dc, 1dc in the third dc, continue to crochet the other arcs, join the row with 1sl st in the first dc. See pic 5.

IMG_0163cropped-img_0250.jpg

2 kommentarer

 1. Thank you for sharing your beautiful skill and patterns. The translation is a bonus! When I first found your blog is was like walking in a botanical wonderland. You give me peace and inspiration.
  With gratitude,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: