Bags - Väskor

Virkad nätkasse

 

fullsizeoutput_62a

En virkad nätkasse är en bra förvarings kasse som kan man använda till allt möjligt…att använda en virkad nätkasse till fruktpåse istället för plastpåsarna i butiken tycker jag är ett väldigt bra miljövänlig alternativ, så här kommer mönstret på min virkade frukt påse som kommer få följa med mig till butiken. 

Kassen kanske känns väldigt liten när den är klar men jag kan lova dig att nätkassen töjer sig väldigt mycket! Frukt påsarna på bilderna är fyllda med  ca: 1kg  frukt.

 

Garnåtgång ca:20g i järbo 8/4 och virknål 2,5 ca:40 cm utsträckt.

Virkbeskrivningar:

lm=luftmaska.
lmb=luftmask båge.
sm=smygmaska.
fm=fastmaska.
st=stolpe.
dst=dubbel stolpe.

v1. virka 16 fm i en magisk ring, avsluta varvet med 1sm första fm. se bild 1.

v2. *1st i fm, 5lm* upprepa *__* varvet runt (16st), avsluta varvet med 3lm 1st i första st (=sista lm). se bild 2.

v3-5. 1fm om den sist virkade st på föregående varv (den sista lmb), *6lm, 1fm om nästa lmb* upprepa *__* varvet runt, avsluta varvet med 3lm 1st i första fm (=sista lmb).

v6-8. 1fm om den sist virkade st på föregående varv (den sista lmb), *7lm, 1fm om nästa lmb* upprepa *__* varvet runt, avsluta varvet med 3lm 1dst i första fm (=sista lmb).

v9-21. 1fm om den sist virkade dst på föregående varv (den sista lmb), *8lm, 1fm om nästa lmb* upprepa *__* varvet runt, avsluta varvet med 4lm 1dst i första fm, sista lmb på v21 virkas alla lmb med 8lm och avslutas med 1sm i första fm.

v22. virka 9 fm om varje lmb, mellan var fjärde lmb virkar du 2lm som du där sedan ska virka fast handtagen i. Börja med att virka 2 lmb med fm och 2lm därefter  så att du inte avslutar varvet med 2lm, avsluta varvet med 1sm i första fm.

Bildbeskrivning på början och avslut på ett lmb varv.

Handtag: Virka med dubbelt garn och virknål 3,0. anslut garnet med 2fm i lmb på sista varvet på kasssen, virka 60lm , virka fast handtaget med 2fm om nästa lmb på kassen, virka ytterligare ett handtag på samma sätt.

IMG_0415

 

 

6 kommentarer

  1. Har just virkat en, och nu blir det några till. Det är en jättesmidig fruktpåse, så den kommer att se en hel del bruk. Jag använde en 4 mm virknål till både påse och handtag för att få samma storlek som på dina bilder. Annars följde jag anvisningarna rakt av. Tack!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: